Vi skal kåre Norges beste helseprosjekt

5. desember skal Stiftelsen Dam dele ut Helseprisen for åttende gang. Og nå kan du nominere ditt favorittprosjekt.

DAM Redaksjonen • 5 Jun. 2023

Helseprisen er Stiftelsen Dams utmerkelse som årlig skal deles ut til et helseprosjekt i regi av en frivillig helseorganisasjon. Prisen deles ut på FNs internasjonale dag for frivillighet, 5. desember, på et arrangement i samarbeid med Frivillighet Norge.

Publikum avgjør

Det er publikum som nominerer prosjektene, og som til slutt avgjør hvilket prosjekt som vinner Helseprisen. Det skjer gjennom en publikumsavstemming i ukene fram mot prisutdelingen. Før den tid skal en jury gå gjennom nominasjonene og velge ut tre finalister. Finalistene blir lansert i midten av november.

Selve prisen består av et diplom og 50.000 kroner, som går til organisasjonen som står bak prosjektet.

Men allerede nå kan du altså nominere ditt favorittprosjekt, og det gjør du i et eget skjema, som du finner her.

Prisen deles ut på et arrangement i samarbeid med Frivillighet Norge, på FNs internasjonale dag for frivillighet, 5. desember. Helseprisen er en av totalt fire priser som deles ut denne dagen, og nå kan du også nominere kandidater til de andre frivillighetsprisene. Det gjør du på denne siden.

Hvorfor bør prosjektet vinne?

For å nominere prosjektet må du fortelle litt om hvilke aktiviteter eller tiltak som er gjennomført i prosjektet, og ikke minst skrive en begrunnelse for hvorfor akkurat dette prosjektet fortjener å vinne prisen.

Prosjekter som er med i kampen om å vinne prisen må avsluttes i inneværende år.

Kriterier som vurderes av juryen:

  • Nyskapning og kreativitet.
  • Spesielt gode resultat og god nytte
  • Samarbeid, enten tverrfaglig, mellom organisasjoner og/eller mellom organisasjonen og fagmiljøer.
  • Skapt engasjement og entusiasme.
  • Forskningsprosjekter må i tillegg vise til publisering av resultatene. De må også redegjøre for tilknytning og samarbeid mellom prosjekt og organisasjon.

Frist for å nominere prosjekter er 10. september 2023.

Her kan du lese om tidligere vinnere av Helseprisen: