Filmavisa Tromsø

Søknadssammendrag

Bakgrunn for prosjektet www.filmavisatromso.no er utfordringene med isolasjon av de eldre i forbindelse med Covid pandemien.

Målsetningen er å gi et tilbud som stimulerer, gir trivsel og deltakelse fra de eldre, helst ved besøk med filmvisning og gode samtaler, alternativt på grunn av smittevern, filmvisninger uten besøk, med mulighet for samtaler og kommunikasjon via internett.

Filmavisa Tromsø produseres i episodeformat med ekstramateriale og portretter av de eldre som vil bidra. Fokus i innhold er på lokalhistorie men også trivelige småreportasjer fra «hva skjer».

Målgruppen er eldre på institusjoner i samarbeid med helse og omsorgsavdelingen Tromsø kommune, men også å å flest mulig grupperinger som pensjonistforeninger, ensligboende osv. Vi har et eget team med visningsverter som er med på visninger. prosjektet har hatt en første runde og vi er i gang med andre runde. Forventet resultat er bedre trivsel og helse gjennom sosial aktivitet, stimulanse og mestring for de eldre.

I tillegg er det en viss innovasjon og nyskaping både med tanke på utforming av innhold, distribusjonsform og nettverksbygging som kan føre til videreføring av prosjektet.

Prosjektleder

John Arvid Berger

Detaljer
Program
Frivillighetens program for besøk og aktivitet for besøk og aktivitet
Prosjektnavn
Filmavisa Tromsø
Organisasjon
Norske kvinners sanitetsforening
Beløp Bevilget
Kr 300.000
Startdato
08.04.2022