Vannscooter og fellesskap på Hamresanden

Actionfylt dag for Touretteforeningens medlemmer.

– Målet med prosjektet har vært at medlemmene skal få oppleve fysisk, psykisk og sosial mestring, forteller Tone Rø i Norsk Tourette Forenings fylkeslag i Agder.

Sammen med BUTO (Barn og unge trenger opplæring) lagde de en drømmedag for deltakerne med fartsfylt moro på vannscooter.

Ronny Homme Olsen, mannen bak BUTO, er opptatt av å gi barn og unge en positiv dag utenom det vanlige. Gjennom dagen kunne deltakerne også bruke strandleker og hageleker og delta i det sosiale fellesskapet.

For mange med Tourette syndrom kan det være vanskelig å delta på ordinære sosiale arrangement og samlinger på grunn av tics og tilleggsvansker. Ved å lage et lukket arrangement tilrettelagt slik at flest mulig i fylkeslaget kan delta, håper NTF Agder at deltakerne kan oppleve sosialt samvær og mestring sammen med andre i samme situasjon.

– Det å få oppleve at de ikke er alene om å ha Tourettes syndrom, og at jeg tilhører et fellesskap i Norsk Tourette Forening, er veldig viktig for medlemmene, sier Rø.

Prosjektleder

Tone Rø

Detaljer
Program
Ekspress
Prosjektnavn
Vannscooter aktivitet og fellesskap på Hamresanden med NTF Agder fylkeslag
Organisasjon
Norsk Tourette Forening
Beløp Bevilget
2023: kr 5 000
Startdato
19.08.2023
Sluttdato
29.09.2023
Status
Avsluttet
Flere detaljer

Mer informasjon om søknaden og sluttrapporten til dette prosjektet kan du få ved å kontakte søkerorganisasjonen eller sekretariatet i Stiftelsen Dam.